Ans Duin

Ans Duin is in 1944 in Krommenie geboren en op jonge leeftijd verhuisd naarAmsterdam. Van meet af aan is zij creatief, zoals haar carrière als mode-ontwerpster en als organisator van grote modeshows op cruiseschepen en beurzen getuigt. In 1981 startte zij haar modellen- en castingbureau, het welk uitgroeide tot één van de meest gerenommeerde bureaus van Nederland.

Over die jaren kan Ans tal van mooie verhalen vertellen. Regelmatig was zij dan ook gast in t.v.-programma's om over haar werk als castingdirector te vertellen. In 2002 heeft Ans haar bedrijf vanwege langdurige ziekte moeten verkopen en hoewel dit geen leuke aanleiding was gaf dit wel, na een lange sabbattical, de gelegenheid om eindelijk haar creativiteit als kunstenares gevolg. Sindsdien heeft Ans haar drang tot het scheppen van kleurrijke schilderijen in vaak flamboyante kleuren kunnen waarmaken.

Haar schilderijen vinden hun weg naar particulieren, galeries en hotels in binnen,- en buitenland. Naast haar liefde voor de fleurige bloemenpracht, blijven de eeuwig wisselende wolkenpartijen haar verwonderen en bewonderen. In veel kunstwerken herkent men de kenmerkende Nederlandse landschappen en zeegezichten, die opmerkelijk veel diepte vertonen. De meer in rustige kleuren geschilderde landschappen zijn minder bont, maar hebben duidelijk een betekenisvolle spirituele lading. Een kunstwerk van Ans Duin ontstaat niet zomaar. Thema's als loslaten, het accepteren van het leven met verdriet, rouw, ouderdom, maar ook geboorte en vreugde ziet men terug in de kunstwerken. Als Ans schildert zoekt haarscheppingsdrang een uitweg op het doek. Het schilderen is bij Ans minstens zo belangrijk als het uiteindelijke resultaat.

 

 

 

 

 

 

 

W: www.AnsDuinArt.nl.

per pagina
per pagina

Aanbieding

Gastenboek

  • 02-07-2020 - de 5 sparren, een prima site als je van betaalbaar...  lees meer
  • 25-06-2020 - Zeer tevreden over service en al het contact, ook brengservice...  lees meer
  • 24-06-2019 - Erg tevreden. Leuke theepot van het Beatrix servies gevonden.
    Je wordt...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
© 2012 - 2020 De Vijf sparren | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel